Palmehuset blomstrer

Blomsterkrukkerne er i god tid blevet flyttet ind i Palmehuset til vinteropbevaring, hvor en del fortsat er i blomst .Andre er først kommet i blomst, efter de er kommet ind. Det gælder især de sent blomstrende Chrysantemum’er, som vi ikke har oplevet blomstre før vi fik bygget vores væksthus.

Skovarbejde

Når haven går i dvale, er der skovarbejde der venter med udtynding af træer. Det er vigtigt løbende at udtynde træerne i takt med at de vokser. Det er især Sitkagranerne, jeg er påpasselig med at få udtyndet for at skabe luft og lys, så de tilbageblivende kan blive ved med at udvikle sig. Granbæltet, hvor jeg har været i gang de sidste par dage, blev plantet for omkring 12 år siden og har været udtyndet én gang tidligere.
Den løbende udtynding af træer kan holde os ved lige med god brænde til brændeovnene i stuen og Palmehuset.

Granbælte lægges om til frugthave

I januar fældede jeg en del af et læbælte med sitkagraner, som var blevet tynde og bare i bunden, og derfor ikke var meget bevendt som læhegn. I august kom Grenknuseren og fræsede stubbene, og nu har jeg så et helt nyt plantebed på ca. 150 kvm. Hensigten er en frugthave, og i går hentede jeg 50 Surbærbuske i Lundhede Planteskole og fik dem plantet samme dag. Næste etape bliver at plante blåbærbuske, men om dem har jeg lige læst, at de er bedst tjent med at blive plantet om foråret.
PS. Ovennævnte blev skrevet 17 okt. -gemt og glemt:-)

Stenpigning mm.

I det meste af oktober måned har jeg været i gang med en omlægning af et blomsterbed. Jeg bruger gerne trædesten, store marksten, i mine bede for at kunne komme rundt i bedet uden at træde på jorden eller på mine planter. Men bedet her er så stort, at jeg tænkte, at jeg kunne lave en sti igennem det. En halvgammel Ildløn stod dog i vejen, den måtte fjernes først og det var en svær beslutning. Nu, hvor arbejdet er afsluttet, er jeg klar over, at det var en rigtig beslutning.
I første omgang valgte jeg den lette løsning og lagde granitskærver på gangen, da jeg havde fået gravet mig igennem bedet, hvor den skulle være. Men jeg syntes ikke det harmonerede så godt med mine andre bede, hvor jeg har stenpigning eller trædesten på gangene, så jeg besluttede mig for at lave en stenpigning også her.
Der skal bruges rigtig mange sten, og det største arbejde er altid at finde stenene og hente dem hjem. Men i dette tilfælde fandt jeg en nemmere løsning, nemlig at ‘stjæle’ stenene fra gårdhaven, hvor jeg i stedet for vil lave en belægning med fliser og chaussésten. Meningen med disse omlægninger er, at skabe nogle enheder, der harmonerer hver sit sted.