Forspiring af tomater, sommerblomster mm.

Den 19. februar har jeg sået tomater, aubergine og petunia i havestuen og forskellige sommerblomster og staudefrø i Palmehuset. Og så har jeg fået lavet bedet i Palmehuset, hvor tomaterne skal udplantes. Sidste år dyrkede jeg tomaterne i store 12 liters potter, med underskåle til vand. Det kræver pasning med vand hver dag. Udplantet i et bed vil tomaterne kunne klare sig i flere dage uden vanding, når de er kommet godt i groning.
Tomaterne : Black Cherry, Gardens Delight, Ruben Pearl/cherry , Tigarella, Gemini.
Aubergine: Black Beauty
Petunie: Ultra Blue.
Sommerblomster: Statice i bl. farver, Sommerasters/strudsfjer og King size appelblossom
Staudefrø: Rød Solhat,

Grene af Kirsebærkornel

Forskud på forår i februar

Det kolde vejr fra Sibirien, som har hjemsøgt os i første halvdel af februar, er på retur.I dag har vi haft småregn og 5 graders varme, og meteorologerne lover mildt vejr måneden ud. Frosten er gået dybt i jorden, som ikke har været dækket af sne af betydning. Det varer lidt endnu, før vi skal i gang med at lægge kartofler :-)

Vinteren bider

Den milde vinter er afløst af bidende frost. Den seneste uge har vi haft temperaturer på 8- 10 minusgrader om dagen og ned til 15 om natten.Da vi kun har fået lidt sne, 6-7 cm i alt fordelt over en længere periode, er frosten hurtigt gået i jorden. Heldigvis fik jeg dækket alle havens bede med grangrene i december, så havens planter er godt beskyttet trods den hårde frost.
Fuglene flokkes om foderbrætterne og får slukket deres tørst ved springvandsstenene. Det er vigtigt for guldfiskene og frøerne at jeg holder vandbassinerne åbne, men det er ikke nogen let sag.
Skovarbejdet er midlertidigt indstillet. Jeg ser frem til at tøvejret indfinder sig – måske sidst på ugen?