Nyt stenbed

Efter en lang periode uden sne, men med megen frost, er jorden bundfrossen. Det udsætter forårsarbejdet i grønthaven, og jeg må finde på noget andet. Og der ligger et planlagt stenbed og venter på sten, så jeg ringer til Anders, vores vognmand i Mejlby, om jeg kan køre med ham i grusgraven i Nysum og se på sten, pæne store sten, som kræver kranbil.
Det gør vi onsdag, hvor jeg får 9 tons sten leveret, der hvor jeg skal bruge dem. Det tog mig to dage at få stenene arrangeret på plads, og nu har jeg et nyt jomfrueligt stenbed klar til at blive beplantet. En samling på 25 forskellige hosta, som jeg købte som barrodsplanter importeret fra Holland sidste forår, er det, jeg umiddelbart har planlagt at sætte i bedet, når foråret melder sig for alvor.
Det solrige vejr gav gode arbejdsbetingelser til maset med de tunge sten, hvor sveden drev af mig på trods af at temperaturen var omkring frysepunktet. Siden har vi fået snefygning, og den kommende uge byder på rigtigt vintervejr med mere sne og fygning. Foråret lader vente på sig.

Stenbed klar til at blive beplantet