Den store hængebirk ved vandbassinet er fældet

Det var i forbindelse med en oprensning af det store vandbassin, at jeg pludselig fik den tanke, hvad med at fælde Hængebirken? Den blev plantet midt i 70′erne og var et meget flot træ med de smukke grene hængende næsten helt ned til vandkanten af bassinet. Men dermed har den selvfølgelig også været en stor ‘forurener’ af vandbassinet. En anden ulempe ved birken var dens skygge, der stjal sollyset fra Palmehuset hele formiddagen.

Da først tanken om at fælde træet havde meldt sig, havde jeg ingen ro. Fik selvfølgelig snakket med Ingelise om hendes syn på sagen, men da det ikke krævede de store overtalelsesevner, gik jeg straks i gang. 3 timer senere var birken fældet og fjernet.

Det var lidt vemodigt at sige farvel til sådan en gammel svend, som jeg selv har plantet. Men jeg trøster mig med, at jeg har et ‘barn’ af Hængebirken oppe ved petanquebanen, der allerede er 6–8 meter høj. Det var en selvsået plante, jeg fandt i kanten af randbeplantningen for omkring 15 år siden, da den var ca. 1 meter høj. Jeg var ikke vis på den gang, om det var en Hængebirk, men det er jeg nu.

Det er altid en svær afgørelse man træffer, når et stort flot træ skal fældes. Her var der dog ikke bare ulemper ved træets placering, men også gode muligheder for at lave noget nyt og bedre omkring vandbassinet, som næsten er som nyt efter oprensningen.

.

En trædesten i vandbassinet så man kan gå tværs over vandbassinet.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>