Bål og grill plads

Projektet begyndte allerede i januar, da jeg ryddede en del buske og træer for at få plads til bålpladsen. Det var 30 år gamle træer, så der var nogle store stubbe, som jeg måtte have hjælp til at få fjernet. Det fik jeg ordnet for et par måneder siden. Derefter begyndte jeg udgravningen. Temmelig meget ler blev kørt væk i trillebør og erstattet med sand. Min plan var i første omgang en rund bålplads. Men så kom jeg i tanke om, at jeg havde skabelonen til vores 8 kantede pavillon liggende bag brændeskuret, og den blev nu genanvendt til bålplads.

I Mejlby, kun et par km. herfra, bor Henrik Tolborg, indehaver af Granitexpressen. Her fandt jeg travertin blokkene, 55 i alt, som omkranser bålpladsen. De står oven på et fundament af beton/fundablokke. Min oprindelige tanke var at bruge granitskærver som bund, men Henrik havde en rest af chaussesten, som han tilbød mig til en meget favorabel pris. De forslog ikke helt, så jeg måtte spæde op med nogle lidt dyrere sorte sten, men som kun gør belægningen mere spændende, synes jeg.
Nu mangler jeg bare at plante en halvmåneformet bøgehæk på vest siden (modsat indgangen), så vi kan sidde i læ og nyde flammerne fra bålet eller maden fra grillen. Bøg skal man helst vente med at plante til først eller midt i november måned, når de har tabt bladene.

En tanke om "Bål og grill plads"

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>