Bassiner

Vandbassiner

• Støbte vandbassiner
Haven har ét større og 5 små vandbassiner, alle støbt i beton. Ved 2 af bassinerne har jeg støbt et vandfald/bæk, hvor en pumpe placeret i bunden af bassinet pumper vandet, via en nedgravet vandledning, til et udspring højere oppe. Haven ligger på en bakke, så der er et naturligt fald i haven. De øvrige bassiner, som er ganske små, er forsynet med en pumpe og en springvandssten, hvoraf nogle er sten jeg selv har fundet og boret hul i, mens andre er købte.
Støbning af vandbassiner kræver en større udgravning, hvor der lægges et lag grus/sand -min. 20 cm – inden støbningen begynder, for at undgå frostsprængning. Lige så vigtigt er det, at bassinet ikke har lodrette vægge, men er formet med skrå sider, således at isen kan glide af/skubbes op, når den udvider sig. Jeg har brugt hårde masonitplader til at forme bassinerne med. Bassiner større end 2-3 kvm. skal armeres med stål, og det gøres nemmest med et såkaldt rionet, som byggemarkeder ligger inde med.For at sikre sig, at stålet bliver indstøbt fuldstændigt i betonen, kan man placere rionettet oven på fx. nogle belægningssten, inden man fylder ud med beton. Når betonen er så fast, at man kan gå på den – og inden den bliver tør! – skal den svummes med en blanding af sand og cement i forholdet 1/1 for at blive vandtæt. Det er derefter vigtigt, at betonen ikke tører for hurtigt op, hvilket man kan sikre sig ved at overdække den med plastic.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>